Rastigaisa, kylän keskus

Julkaistu 20 maaliskuun, 2010 | Kirjoittanut Periferia-projekti | Kategoria(t): Blogi
Avainsanat:, ,

Tunnelmallinen RastigaisaVähän yli kahdeksan aloitimme keikan Rastigaisassa. Energiataso oli täysin toista luokkaa kuin Ivalossa. Paikalliset ottivat kontaktin heti ennen keikkaa eikä taikatemppujakaan tarvittu. Oli tervetullut olo. Teimme neljänkymmenenviiden minuutin keikan parilla encore-biisillä.

Keikka alkoi Sakun ja Miikan yhteisnumerolla Tunteellinen mies. Sakari jongleerasi palloja ja Miika luki runoaan. Toisena biisinä oli Juhan ”Kusiränni” -laulu, sitä seurasi yhteisnumero Päiväni sataa, laulua, kitaraa, rumpuja ja Miikan jongleeraus. Seuraavaksi tuli Miikan ja Sakun Menen alkoon, yhden keilan jongleeraus ja runo. Sitten Voi noita silmiäsi, laulu ja kitara, ja perään vähän runoja Olen matkinut kaikkia lintuja -kirjasta. Ohjelma jatkui kaikkien yhteisnumerolla Sutkautuksia ja Hidas taksi. Loppupuolella kuultiin vielä lauluja, On hopeaa kuu ja Nuoren miehen aurinko sekä yhteisnumero Nuori älymystö.

Yleisö vaati, että kävisimme kättelemässä kaikki. Palaute paitsi kauttaaltaan positiivista ja innostunutta, myös välitöntä ja ohjaavaa. Eräs ehdotetti, jopa vannotetti, että lähtisimme tänään Karigasniemelle keikalle. Muutosehdotukset kuuluivat näin: ”Ne norjalaiset on helevetin aggressiivisia, noita biisejä ne ei voi sietää, ne kaikki pois ja pelkkää jongleerausta tilalle. Sinne meette ehottomasti, eikö oo sovittu näin!” Karigasniemellä olisi moottorikelkkojen kiihdytysajot ja kuulemma kahdeksankymmentä prosenttia yleisöstä raivoavia norjalaisia. Ehdotus oli kyllä houkutteleva, lähes mahdoton kieltäytyä, mutta saa nyt nähdä.

Paikalliset eivät voineet käsittää aiemmin päivällä tekemäämme vierailua Museotielle. ”Työhän ootte ihan urpoja.” ”Minkä takia te sinne menitte, eihän sitä tietä pysty ajamaan kesälläkään.” Tien profiili on kuulemma reilusti kupera. Ehkä meihin tämän Museotien retken perusteella suhtauduttiin vähän eri tavalla.

Huolimatta tarjotuista juomista puolen yön maissa läksimme majapaikkaamme saunomaan, Joonas jäi pitämään seuraa vielä paikallisille tunnin ajaksi. Paikallinen palomestari kärytteli ainoana tupakkaa sisällä. Muutenkin Rastigaisassa oli koko yhteisö edustettuna. Samassa pöydässä istui päivystävä ambulanssikuski, aurausvastaava, palomestari, postinjakaja jne. Harvoissa baareissa on yhtä kodikas tunnelma. Lupasimme tulla kesällä uudelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s