Ensimmäinen päivä kirjastoautossa: ”Elä nyt kiroile, täällä on esiintyviä taiteilijoita!”

Julkaistu 14 marraskuun, 2011 | Kirjoittanut Periferia-projekti | Kategoria(t): Blogi
Avainsanat:, , , ,

14.11.2011

Aamu alkoi, kun Lapin radio haastatteli Miikaa kiertueesta. Läksimme Rovaniemeltä ajamaan kohti Kittilää puoli yhdeksän maissa. Tien pinta oli mustaa jäätä ja matka meni jännittäessä ja poroja varoessa. Saavuimme hyvissä ajoin Kittilään ja saimme lisää tietoja päivän kulusta. Tapasimme kulttuurisihteerin, kirjaston väkeä sekä kirjastoautonkuljettaja Jounin. Päivästä tulisi pitkä, meille kerrottiin.

Kirjastoauto oli suurempi kuin mitä olimme kuvitelleet. Tässähän mahtuu tekemään vaikka mitä.

Puoli kahdentoista maissa starttasimme kohti ensimmäistä pysäkkiä, Alakylää. Kiertueemme todennäköisesti suurin yleisö oli Alakylän koululla. Reilut kymmenen lasta seurasi muutaman numeron verran esitystä. Lähinnä keskityimme jongleeraukseen ja musiikkiin.

Seuraavat pysäkit olivatkin sitten hiljaisempia. Tavallisesti pysäkiltä tuli yksi tai kaksi henkilöä ihmettelemään meitä. Reaktiot olivat yllättyneitä. Helpin kylässä eräs vanhempi rouva torui näkörajoitteista miestään: ”Elä nyt kiroile, täällä on esiintyviä taiteilijoita!” Vakuutimme että meitä ei kiroilu häiritse ollenkaan.

Päivän loppupuolella tuli myös toisenlaista palautetta. ”Kerrankin äiteillekin on silmäniloa! Lähetän kaikille tutuille tästä viestiä, kohta teillä on kaikki pikkukylien vanhat piiat täällä jonossa.” Kaiken nähneinä artisteina emme ottaneet nykyisin jo epämuodikkaaksi käynyttä chauvinismia itseemme, vaan Miika lupasi, että me esiinnymme ilman paitaa.

Yhteensä päivän aikana kävimme neljällätoista pysähdyspaikalla. Ainoastaan parissa paikassa emme esiintyneet. Ohjelmanumerot vaihtelivat joka paikassa. Teimme kohderyhmän mukaisia pieniä pätkiä, lapsille lähillä jongleerausnumeroita ja lauluja ja aikuisille muutakin. Kirjastoautonkuljettaja Jouni kertoi päivän päätteeksi yllättyneensä positiivisesti. Hän sanoi että ei ollut osannut toivoa noin hyvää vastaanottoa. Me olimme myös erittäin tyytyväisiä päivään. Vaikka kahdeksan tuntia ja toistakymmentä esiintymistä, välillä 5-10 minuutin väliajoilla, kävikin työstä, niin erilaiset reaktiot ja kauttaaltaan positiivinen palaute sekä loistava tiimi pitivät katseen tiessä ja väsymisen tiessään.

– Juha

(kuvat tulevat huomenna)

kommenttia
  1. Marjoilija sanoo:

    Tosi hyvä hanke. Kiva, että teette yhteistyötä kirjaston kanssa. Siitä kombosta saa vaikka mitä irti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s